13.1.10

Provence sous la neige

Saabudes m88dunud pyhap2eval tagasi Provence'i p2rast kolmen2dalast imelist talvist (j6ulu)puhkust kallil synnimaal, sattusin omamoodi kliimanihkesse. Mind tervitasid paks lumevaip ja sellega kaasnev kaos! Minu m6istus aktsepteerib fakti, et Provaansis sajab t6esti m6nel talvel ka lund, aga siiski sellise paksu ja p2evi pysiva lumekatte peale jooksis aju kokku... kuidagi v2ga syrr tunne oli algul meie aias kivik6val j22koorikul (mis kaugeltvaadates paistis kauni koheva lumevaibana, aga kuna 6hutemperatuur k6ikus nulli l2hedal, muutus see kiiresti j2iseks) murdunud puuokste vahel ringi paterdada ja linnukestele toidupallikesi yles riputada. Niisiis ukerdasin esimesel p2eval maja ymber ringi, kohtlane naeratus n2ol, ja kl6psisin fotosid teha. K6ik ymberringi tundus oma irreaalsuses kuidagi koomilisena, eriti meie p6hjani j22tunud bassein- kes ytles, et L6unas talisuplust teha ei saa, j22auk olemas missugune!! :)))
Kui minule, P6hjamaa tytrele, tegi see olukord pigem nalja, siis kohalikele valmistas ootamatu pysiv lumi ainult meeleh2rmi ja peavalu, sest siinne eluko
rraldus ei ole sellisteks situatsioonideks kuidagi valmistunud: alates elektrikatkestustest, murdunud puudest ja suletud teedest kuni selleni v2lja, et Provence'is on ju talverehvide m6iste tundmatu! Yhes6naga- kaos, mis 6nneks yllatavalt operatiivselt kontrolli alla saadi.
Aga t2na otsustas ilmataat selle jama siin l6petada ja saatis meile tulevateks p2vadeks korralikud soojakraadid, et see kaos likvideerida, nii et praegu k6ik kohad (kaasa arvatud meie s88gisaali lagi) tilguvad. K6ik see kokku tekitas minus kummalise ajanihke- tulin jaanuari algul ilusast pakaselisest P6hjamaa talvest paari tunniga m2rtsi keskpaika, kus s2rav p2ike paneb j22purikad tilkuma ja lumesulamisveed voolama ning 6hu v2rskusest v2relema, kus p2evas on rohkesti valgust ja 6rna soojust. V6ta siis kinni, mis kuu see nyyd olema peaks ikkagi... :)

No comments:

Post a Comment