26.8.09

Lindude r6ngastamine


T2nane vabatahtlike t88p2ev algas juba varakult: t2pselt kell 6.30 oli start suitsup22sukeste loendamisele Vallée des Baux's. Seekord j6udsime kyll 6igeaegselt (enne p2ikeset6usu) kohale, aga kahjuks ka sel korral j2ime "tyhjade k2tega", loendades ainult m6ned yksikud isendid. Millegip2rast vastupidiselt eelnevatele aastatele ei ole neid sel aastal siia suurte parvedena kogunemas n2ha.
Edasi j2tkus p2evakava lindude r6ngastamisega Marais de l'Iloni l2hedal koos meie juhendaja Timothée ning linnuprofi Andrew'ga. Minu esimene r6ngastamiskogemus!! T2psemalt siis kyll pigem suurte silmade ja k6rvadega uudistamine, kuidas profid t88tavad. Eelnevalt olid yles seatud v6rgud, mida siis teatud aja tagant kontrolliti/tyhjendati. Saak viidi riidest kotikestes r6ngastamislaua juurde, kus k6igepealt m22rati linnuliik ning v6imalusel ka vanus ja sugu. Seej2rel kinnitati lindude jala ymber r6ngad ning m66deti tiivapikkus, kaal ja rasvumisaste. K6ik andmed kanti muidugi spetsiaalsesse raamatusse, kust need liiguvad edasi suurde riiklikku andmebaasi. K6ige hirmutavam hetk oli, kui pisike 6rnake linnuke kaalumiseks peadpidi pisikesse kilekotti m2ssiti, seda vaadates tuli millegip2rast markii de Sade meelde... Igal juhul tuli usaldada tarku inimesi, kes kinnitasid, et nii lyhikese aja jooksul ei tee see neile midagi halba, kuigi ohvrite k2itumisest paistis, et ise nad sellise kohtlemisega v2ga rahul ei olnud...
Siiski oli v2ga p6nev ja tore kogemus ning v2hemalt sain k2e valgeks r6ngastatud lindude taas vabaks laskmises (muid tegevusi ei saagi ju kogemusteta suvalistel matsidel teha lasta).

No comments:

Post a Comment