19.10.09

Kylmapyhad à la Provence

Juba n2dal aega on meie majas "kylmapyhad"- kirjutan seda blogi sissekannet magamiskotis ja kinnastes. Eelmine n2dal t6i koos mistraaliga jahedamad 6hutemperatuurid ning synkroonselt kukkusid ka sisetemperatuurid kolinal +14..15 peale.
V6rreldes p6hjamaadega suunatakse Vahemere piirkonnas oluliselt v2hem j6upingutusi ja ressursse hoonete soojustamisele ja kyttesysteemidele v2ga loogilisel p6hjusel: siin ei ole see talve yleelamiseks lihtsalt eluliselt vajalik! See ei t2henda loomulikult, et siinkandis maju ei k6etaks; uuselamutel on kindlasti efektiivsed lahendused, kuid ma m6tlen just ajalooh6nguga hooneid, kuna elan parajasti yhes nendest.
Les Tourades on ehitatud eelmise sajandi 40. aastatel postijaama hobusetalli kohale (nii et mu tuba on tegelikult kunagises hobusetallis). Maja ruumiplaneering pole minu arust k6ige geniaalsem- k6rged laed ja suured aknad on kyll m6nusad, aga avatud usteta k88k ja suur tyhi esik on k6igile tuultele valla (ja mistraal pole mingi tavaline tuul!!!). Yhes6naga, tuleb kytta palju (v2lis)6hku. Isegi kyttega (mis peaks l2hip2evadel sisse lylitatama) j22b osa ruumidest k6ledaks (topeltaknaid siin ei eksisteeri).
Aga alati tuleb leida midagi positiivset, sest olukord v6iks veel palju hullem olla! Olen v2ga 6nnelik, sest elan selle maja K6IGE paremas toas!! Kuna keldrikorrus on hiljuti renoveeritud, on aknad ja uksed korralikult tihendatud. Minu magamistuba on hommikust 6htuni t2is valgust ja s2ravaid p2ikesekiiri, mis muudavad selle k6ige soojemaks paigaks kogu majas!!! Nagu killuke paradiisi, kuhu kylma eest pageda! :)))
Ja tegelikult elutoa diivanil sooja magamiskotti m2ssituna hubase kaminatule praksudes ning veini mekkides raamatut lugeda on ka m6nus mmm... :)

No comments:

Post a Comment