25.10.09

Piraadid ja aristokraadid à La Ciotat

M88dunud laup2eval r2ndasime teist korda ajas sajandeid tagasi, seekord maandudes aastasse 1720, kui Vahemere rannikul asuvat linnakest nimega La Ciotat kimbutasid ymbruskonnas kulutulena leviv katk ja n2lg. La Ciotat sadamakaisid 22ristav t2nav oli efektselt maskeeritud 18. sajandi atribuutikaga (isegi kogu asfalt oli terve t2nava ulatuses kaetud p6hu ja puitlaastudega!), alustades v2ikeste ajastu kaupu tutvustavate-degusteerivate k2sit88lettide ja -6pitubadega (siinkohal sygav kummardus prantslaste ees, et nad ikka oskavad j-u-m-a-l-i-k-k-u veinim2rjukest teha! :p) ja l6petades pysti l66dud talu6uega, kuhu olid ainult selleks syndmuseks kohale veetud mulda pistetud p2ris juurikad "kasvama" :)) Ja kogu selle "lavakujunduse" vahel sagisid, v6itlesid, j6id-s6id, magasid, peeretasid, kraaklesid, etlesid, laulsid ja naersid t6etruudes kostyymides kogu tollase yhiskonna kihid: piraadid, kerjused, talupojad, k2sit88lised, teenijarahvas, aristokraadid ning s6jav2gi. Need 21. sajandi "tavalised inimesed" elasid nii loomulikult oma rolli sisse, et see pani mind m6tisklema, kuidas selline yritus yheks huvitavaks enesev2ljendusviisiks on: rollim2ng ligi kolme sajandi vanuses kostyymis nihutab yldiste k2itumisnormide piire avaramaks, andes v6imaluse end kerjuse v6i piraadina "v2lja elada".
Sadama l2histelt k6rvalt2navast, aastast 2009, leidsime 6htuh2maruses imeliselt l6hnava puukyttega(!!!) ahjuga pizzabussi, kus kolm 22rmiselt energilist ja r66msameelset selli toimekalt kiirete liigutustega laias valikus pizzasid vo
rpisid, mis l2ksid kohalike seas s6na otseses m6ttes nagu soojad saiad, seda n2itas juba meie tellimuse pooletunnine ooteaeg. Aga suus sulav déliciouse kitsejuustu pizza oli t6esti iga oodatud minutit v22rt!! Ja ikka pean eraldi toonitama, milline nauding oli seda piknikku pidada oktoobri l6pul hilis6htul pargis, ilma kinnaste, salli ja kampsunita! Selline on Vahemere elu! Pizzabussi tyypide avatud ja soe teenindus pani mind lihtsalt nii heldima, et kostitasin neid omalt poolt eheda Kalevi valge shokolaadiga!! :))

No comments:

Post a Comment