20.9.09

Bon week-end!!


J2rjekordne imeline n2dalavahetus t2is p2ikeses s2ravaid veini- ja oliiviistandusi, imelisi m2giseid panoraamvaateid, armsaid v2ikseid (m2gi)kylakesi, sajanditevanuseid kabeleid, matkamist, ronimist ning tunde pedaalide s6tkumist on m88das.
Reede 6htutel v6tab meie vill
as maad harjumatu vaikus, maja tundub j2rsku kuidagi hiigelsuur ja tyhi, kui p6randalauad ei kriuksu selle asukate t6ttavate sammude all, k88gis ei askelda keegi l6una- v6i 6htus88giga ja ruumdest ei kostu jutupominasse p6imitud h6ikeid ning naerupahvakuid.
Laup2eva ennel6unal varustasin end
kohaliku kaardi, puuviljade ja veega ning istusin sadulasse, et veeta yks sportlik n2dalavahetus avastades Provence'i l6putuid v6lusid. Esialgne kilometraazhi poolest kyllaltki ambitsioonikas sihtpunkt oli Cavailloni linnake Luberoni maakonnas, mis on mainitud ka minu "Piiblis nr. 2" (siin ja edaspidi P. Mayle "Provence A-Z", oma piiblite systeemi seletan kunagi edaspidi) kui Provence'i k6ige oivalisemate melonite keskust. (M2rkuseks niipalju, et viimane asjaolu ei m2nginud sihtkoha valikul mingit rolli, sest melonite hooaeg on selleks aastaks enam-v2hem l2bi). Teadlikult valisin marsruudi l2bi Les Alpilles ("V2ikesed Alpid") kulgevate imeliste vaheldusrikaste vaadetega m2giteedega, mis on t2is pikitud v2ikeseid m2gikylakesi oma vanade kirikute, kabelite, boulangerie'de, boucherie'de (lihunikupoodide), kylak6rtsude ning restoranidega. Ja nende vahel l6putud korrap2raselt istutatud oliivi- ja viinapuuv2ljad oma aardeid degusteerima kutsuvate siltidega, vahelduseks nende hulgas siin-seal ka mandlipuid (muide mandlid on juba valmis, isiklikult testitud!! ;-)
Kuigi ma seekord veel Cavailloni v2lja ei j6udnud (otsu
stasin lyhenenud p2evavalguse t6ttu jooksvalt marsruuti muuta), j2i mu teele mitmeid imearmsaid kohakesi- Eygalières, Aureille, Mouriès, Maussane-Les-Alpilles, Le Paradou- igayks isikup2raselt provaanslik. Andestage mulle amat88rlikud fotod; andsin endast parima, et k6ike seda lummavat idylli v6imalikult h2sti pikslitesse suruda. Harjutamine teeb meistriks! :)
M88dunud n2dalavahetus kokkuv6tvalt: kondid on kanged ja v2sinud, aga vaim on ergas ja puhanud ning hing lausa laulab sees!! Magnifique! :))

No comments:

Post a Comment