1.9.09

Elu Segasummasuvilas


Lugesin eelnevaid postitusi ning m6tlesin, et alustasin oma blogi suhteliselt kaootiliselt ilma korraliku sissejuhatuseta teemasse, et kus, kuidas ja milleks ma siin internetis yldse v6imlen. Niisiis kokkuv6tvalt ja informatiivselt: osalen EL-i Euroopa Vabatahtlike Teenistuse programmis, t88tades 11 kuud vabatahtlikuna L6una-Prantsusmaal Arles linna kylje all organisatsioonis nimega A Rocha France. ARF on kristliku taustaga looduskaitse ja teaduslike uuringutega tegelev organisatsioon, kelle projektid on peamiselt suunatud kohalike (haruldaste) linnuliikide kaitsele. Mina osalen p6hiliselt "kiilide" projektis ehk aitan teha kolmes erinevas p6llumaast tagasi m2rgalaks taastatavas piirkonnas kiililiikide seiret. Teatud kiililiigid on nn v6tmeliigid, mis aitavad m22rata uuritava piirkonna keskkonnaseisundit, kuna on tundlikud veekvaliteedile jms. Praegusel aastaajal tegeleme lisaks ka p22sukeste migratsiooni seirega ning valmistume nende ja teiste lindude r6ngastamiseks. Iga p2ev toimub siin minu jaoks midagi uut ja p6nevat, millega saan hulga huvitavaid teadmisi ning kogemusi linnuriigist ja kohalikust elu-olust. Osalen enamiku t88ajast v2lit88del ning edenen p2rist kenasti kiililiikide ning nende ladinakeelsete nimede tundma6ppimisel ;-).
Meie s6bralik Les Tourades tiim koosne
b kuuest ARF palgalistest t88tajast (osa neist projektip6hised) ning lyhi- v6i pikaajalistest vabatahtlikest. Elukorraldus on v2ga planeeritud ning ning sisset88tatud, kusjuures iga uus kommuuniliige v6etakse lahkelt ja soojalt vastu ning toetatakse igati tiimi sisseelamisel. Kommuunielu t2hendab teatud kompromisse, teistega arvestamist ning igap2evaseid kohustusi, aga on samas ka fun!! Sest kogu aeg tekib kellelgi uusi p6nevaid ideid :).
Riputan siinkohal yles paar pilti meie kommuuni t8istest tegemistest nn fotot6estuseks, et ma siin ainult Vahemere 22res rannas ei lebota (mida me tegelikult yleeile tegime :p).

No comments:

Post a Comment